Markt 42, 5701 RL Helmond  T 0492 83 00 43  E lokaal42@gmail.com
Pinksterpop 2017

Zondag 4 juni a.s. vind bij Lokaal42 op de markt in Helmond voor de 6de maal in successie het jaarlijkse Pinksterpop plaats.

Het gratis toegankelijke festival op 1
ste Pinksterdag start om 14.00 en heeft een breed aanbod in muziek. In totaal zullen 4 bands het podium betreden, en bij Lokaal42 zijn we trots op het programma dat we dit jaar mogen presenteren. Het streven om jaarlijks minimaal 1 coryfee uit de Nederlandse muziek historie naar de Markt in Helmond te halen is dit jaar meer dan geslaagd. Met de mannen van Captain Gumbo, Dany Lademacher & the Wild Romance en Hans La Faille en Jimmy Bellmartin staat er een indrukwekkende line-up die zijn sporen in de Nederlandse muziek geschiedenis ruimschoots verdiend heeft.
21.30 uur

Pinksterpop 2017 zal afgesloten worden door Bottle of Moonshine (BE)
Bottle of Moonshine is een elfkoppig collectief dat grossiert in zweterige grooves. Sinds zangeres Hanne Peetermans in 2012 de rangen vervoegde, speelde de band meer dan 100 shows in binnen- en buitenland, op de podia van o.a. de Gentse Feesten (afsluiter bij Sint-Jacobs), Afro-C, Reggae Geel, Dance Ska La (FR) en Riverside Stomp (DE). Of het nu gaat om zomerfestivals of zweterige clubs, Bottle of Moonshine weet de knoppen van de dansmachine te staan en deinst niet terug ze stevig te beroeren.
19.15 uur

Daarna is het tijd voor
Hans La Faille & Jimmy Bellmartin in Bromance  BROMANCE - R&B with a soul touch, is de nieuwe band van slagwerker Hans la Faille uit Zwolle en Jimmy Bellmartin. La Faille geniet landelijke bekendheid als drummer van de bands als Sweet d’Buster en de legendarische Cuby & the Blizzards. Bellmartin staat bekend als de Dutch James Brown en natuurlijk van Chain of Fools waarin beide heren speelden.

“Mijn grote liefde is soul en R&B aldus Hans. Vorig jaar zomer liep ik Jimmy Bellmartin tegen het lijf. Een geweldige zanger, door muziekblad Oor uitgeroepen tot de Godfather van de Nederlandse soul. In het verleden hebben Jimmy en ik al samen in Chain of Fools gespeeld. Soul is onze verbintenis”, zegt La Faille.

In no-time weet het duo zich muzikaal te versterken met Jay-P Beijersbergen op gitaar, Leon Kuijpers aan het orgel en Feico Nijdam op bas. Muzikanten die de taal van de twee soulmates Hans en Jimmy feilloos aanvoelen. De geboorte van Bromance, een naam voortkomend uit de Amerikaanse ‘slang’ dat met ‘brothers in romance’ de band tussen hechte vrienden symboliseert, is hiermee een feit.
17.15 uur

Als tweede zal
Dany Lademacher & Wild Romance het podium betreden. De ultieme ode aan Herman Brood door zijn oorspronkelijke bandleden, de Legendarische band van Herman Brood weer live on Tour.

The Wild Romance is de begeleidingsband van de Nederlandse zanger-pianist Herman Brood en de iconen van de Nederlandse Rockmuziek.

Dany Lademacher, gitarist/vocalist,  gaat  in 1977 met Herman Brood & His Wild Romance spelen. Dany schrijft samen met Herman een groot aantal hits, waaronder “Never be clever” en “Saturday Night”,

De naam “Wild Romance” doet nog steeds de harten van vele muziekliefhebbers sneller kloppen. De band ging de rockgeschiedenis in als een absolute live-sensatie met een record aan optredens en nu herleeft de glorie! Alive and kicking! Herman Brood’s Wild Romance featuring Dany Lademacher  gaat meteen vol in de muzikale aanval. Met een repertoire waarin alle grote hits van Herman Brood & His Wild Romance voorbij komen. Stampend en strak.
15.00 uur

De aftrap vind om 15.00 plaats door
Captain Gumbo

Toen Captain Gumbo in 1991 de eerste cd opnam was Cajun een nog relatief onbekende muziekstijl in Nederland. Dat veranderde snel toen de single "Allons a Lafayette" uitkwam. Het nummer belandde in de top 40, cajun-band's schoten als paddestoelen uit de grond en slagers begonnen zelfs "Cajunburgers" te verkopen.

Een nieuwe rage was geboren. En sindsdien zijn de mannen van Captain Gumbo de fakkeldragers en staan deze cajun/zydeco vertolkers in Nederland op eenzame hoogte.