Live: Handsome Johnny

 

Het moet gezegd: De mannen van Handsome Johnny brengen hun muziek met gevoel. Maar waar de band vooral in slaagt is dat gevoel over te brengen op de luisteraar. De nietsvermoedende luisteraar. Meegevoerd en ondergedompeld in een sound van melancholie en nostalgie, naar een plaats waar tijd nooit heeft bestaan.

Welkom in de wereld die Handsome Johnny heet.

Mark van Dijk, zanger en schrijver van de band, schuwt de klassieke thema’s niet en in zijn teksten maakt hij daarbij gebruik van bekende metaforen. Hij zingt over liefde en eenzaamheid en de zin van het bestaan zonder daarbij aan originaliteit in te boeten.

Zijn songs mogen, tekstueel gezien, hier en daar misschien cliché klinken, samen met de muzikale interpretatie van de band zorgt het voor een verbluffend resultaat. De muziek creëert een gevoel van harmonie en onderlinge saamhorigheid. Het is dat gevoel wat hen verbind. Met elkaar als band maar vooral ook met het publiek.

Want wie wil zich nu geen Handsome Johnny voelen? Vrij van zorgen en altijd onderweg. Naar een onbekende bestemming en een nieuw avontuur. Het warme asfalt, de eindeloze weg. Het dak omlaag, de helm aan het stuur. De wind door je haren, de vrijheid tegemoet. Ga mee op reis en beleef het zelf!

De band Handsome Johnny vind zijn oorsprong in de liedjes van Mark van Dijk. Eerder al nam deze songsmid uit Eindhoven 3 albums op maar nooit eerder had hij zoiets in handen als nu. Een geweldige band met muzikanten die allen hun sporen inmiddels verdiende in de muziek.

Bandleden:
Mark van Dijk: Zang, gitaar en bluesharp
Coos van de Klundert: Solo gitaar en zang
Willem Schwaner: Drums en zang
Niels Coehorst: Double-bass

Stijl:
Alternative roots/americana

Beinvloed door:
Bob Dylan, The Rolling Stones, Tom Petty, JJ Cale, CCR, Johnny Cash

 

https://open.spotify.com/album/4AmzufLj49klqsiIafXNu

https://www.handsome-johnny.com/

 

Datum

feb 09 2020
Expired!

Tijd

17:00