Live: Humans Screaming Like Goats

De stem van zanger/gitarist Robert Verwaijen bevat ontegenzeggelijk een rauwe rand, maar slechts weinigen zullen dit associëren met baarddragende boerderijdieren. Verwacht ook geen trommelvliesteisterende deathmetal.

 

Nee, akoestische gitaren bepalen het geluid van HSLG. Muziekmagazine Lust for Life beschreef het als akoestische pop en rock gecombineerd met Americana. De verslaggever van Eindhoven Rockcity sprak over een melancholische mengelmoes van blues en country. Zelfs de omschrijving “minimalistische mix van Americana en stoner” dook op in een recensie. Moeilijk in een hokje te proppen dus. De kenmerkende klanken van de westerngitaren van Sander Herwijnen en Robert biedt HSLG de kans om over genregrenzen heen te stappen en toch een herkenbaar eigen geluid te houden. De jazzy baslijnen van Ad Foolen bewegen zich soepel tussen de gitaarmelodieën door en met de percussie houdt hij de boel bij elkaar. En jawel, dat doet hij gelijktijdig!

 

HSLG speelt eigen nummers. Aangevuld met enkele verrassende covers, van Johnny Cash via OutKast naar Motorhead. Maar dan wel in HSLG-stijl. Of HSLG nu in kleine huiskamers, barbershops, kroegen, popzalen of op festivals speelt, één ding is duidelijk, er wordt niet naar navels gestaard. Dit is rock ’n roll, maar dan in akoestische klanken verpakt. Als een wolf in … uh … schaapskleren.

 

De muzikale diversiteit laat zich makkelijk verklaren vanuit de verschillende achtergronden van de muzikanten. Ad drumt in de seventies-coverband Funtain en neemt deel aan 1000+ muzikale projecten. Robert genoot in een vorig leven bekendheid als gitarist in de indierockband Egoloco en Sander speelde jarenlang in de roemruchte metalformatie Cold Compassion. Wil je echt weten waar Abraham de mosterd haalt, luister dan eens naar de steeds wisselende Spotify-lijst ‘HSLG’s Hot ’n Sexy List of Grooves‘. De playlist bevat nummers van hun helden, inspirators en voorbeelden.

Van Neil Young tot Herman Brood, van Gorki tot The Afghan Wigs, van Alex Roeka tot Buffalo Tom.

Datum

mrt 20 2022
Expired!

Tijd

19:00
Categorie