Live: Mary Lee & The Devil that prays(USA)

Mary Lee en Mauro Montezuma zijn partners in de muziek en het leven, ze zijn getrouwd en werken samen in twee bands. Het is in het duo Mary Lee & the Devil that Prays dat het stel al hun medeplichtigheid onderzoekt.

Het idee om alleen met de twee te gaan spelen ontstond vanwege het haastige leven dat ze hebben om een tattoo-studio, de band en drie kinderen met elkaar te verzoenen. Dus elk moment van de dag dat tijd geeft om muziek te maken, is er al de mogelijkheid om te spelen. De geluidsstijl varieert van folk, country outlaw, bluegrass met een snufje punk!

Bij veel duetten contrasteert de zachte stem van Mary Lee met de unieke keelstem van Mauro. Zonder beperkingen van wat kan worden gedaan, worden verschillende instrumenten gebruikt. Montezuma maakt grapjes over de dingen uit het afval die hij gebruikt. Een emmer die aan een stoel is bevestigd, verandert bijvoorbeeld in een basdrum, stokken van drie als drumstokken … wat de verbeelding ook maar toelaat. Hoe het stel immers altijd zegt: “Alles kan gespeeld worden en muziek worden!”.

 

Datum

jun 30 2024

Tijd

19:00 - 23:00
Categorie