Live: Straf

“Het circus Jeroen Bosch in een vrolijke polonaise op het dek van de Titanic”.

De Brabantse band Straf, dat zijn zeven muzikanten met kruiwagens vol instrumenten die al twee decennia op reis zijn met hun originele en gepassioneerde voorstellingen en muziek. Keer op keer storten de mannen zich in een nieuw en onvoorspelbaar avontuur.  De ene keer als een fanfare op een platte kar of als kapiteins op een zinkend schip. Dan weer gravend in een ondergrondse tunnel of vliegend in een zelfgebouwde zeppelin. Straf is altijd onderweg. Einddoel? De horizon!

 

De muziek van Straf laat zich niet makkelijk omschrijven. De band vindt inspiratie in de meest uiteenlopende bronnen. Van blues tot big band, van beat-bandjes tot balkan. Maar altijd met een geheel eigen sound, die klinkt als de Bremer stadsmuzikanten die van de keldertrap lazeren. De Nederlandstalige teksten van Straf zijn verhalend, melancholisch, en soms absurdistisch. De hoempa met een scherpe rand wordt begeleid door arrangementen die doen denken aan Tom Waits, Duke Ellington en Bertold Brecht. Dat die mix aanstekelijk werkt is duidelijk voor iedereen die wel eens een show van Straf heeft bijgewoond. Straf is een echte “live-band” en heeft inmiddels zijn sporen verdiend in ontelbare kroegen, concertzalen, theaters en festivals.

 

Overal waar Straf komt danst jong en oud mee, met een lach en een traan. Gaan de daken eraf, worden tenten omver geblazen, en worden zalen plat gespeeld. Leve het leven!  Leve Straf!

 

Datum

okt 08 2023
Expired!

Tijd

19:00 - 21:00
Categorie