– CANCELLED – Live: Tinkers, Drinkers, Dreamers

Ierse, Engelse & Americana Folk

De band ‘Tinkers, Drinkers, Dreamers’ heeft reeds een lange geschiedenis.

In haar ruim twintigjarig bestaan heeft zij verschillende festivals aangedaan. Zo stonden zij onder meer op diverse edities van het Folkwoodsfestival, het Eire at the Top festival in Enkhuizen, het Keltisch festival in Goirle en op het Parkfestival in Oosterhout.

Ook pubs, cafés en kleine intieme theaters zijn plekken waar Tinkers, Drinkers, Dreamers graag geziene gasten zijn.

In 2003 heeft de band haar eerste CD uitgebracht, genaamd ‘Running Roots’. In het voorjaar van 2009 volgt een tweede: ‘A Gap in the Clouds’.

De bandleden hebben een zeer uiteenlopende muziekachtergrond: van

Rock, via Blues naar Americana. Zelfs Ragtime, Old time en Country invloeden zijn te bespeuren in de arrangementen van de traditionals die gespeeld worden.

De geneugten van drank, verloren liefdes, mannen en hun overspelige vrouwen en zeereizen zijn geliefde onderwerpen in deze liederen.

Jigs, reels polka’s en old time tunes met illustere namen hebben een vaste opbeurende plaats in het repertoire, met liefde en vaart gespeeld.

Sinds oktober 2018 maken Guy Roelofs en Jenny van Diggelen deel uit van de vaste bezetting van de band. Zij hebben al jarenlang een goede naam in de Nederlandse en ook internationale folk wereld.

Een optreden van Tinkers, Drinkers, Dreamers neemt je mee in de veelzijdige wereld van de folkmuziek.

 

Tags:

Datum

mrt 22 2020
Expired!

Tijd

17:00
Categorie