Blues Route

HARLEM LAKE
Vrijdag 29 oktober 2021 van 20:00 – 22:00

Jong, ambitieus, oprecht, passievol en krachtig. Heel veel meer woorden heb je niet nodig om Harlem Lake te beschrijven. Het vijftal heeft een unieke formule: een sterke frontvrouw met een uniek gevoel voor tekst en emotie, een karaktervolle gitarist die meeslepende verhalen vertelt met zijn instrument, een ingenieuze toetsenist/componist/arrangeur die fungeert als muzikale steunpilaar op het podium met daarachter een ijzersterke ritmesectie die de verantwoordelijkheid draagt voor de basis van de muziek.

Wat in 2017 begon als jamband, onder de naam Dave Warmerdam Band, is inmiddels uitgegroeid tot Nederlands meest belovende bluesrock band. In 2019 wonnen zij de Dutch Blues Challenge, brachten een live album uit en verrasten het Amerikaanse publiek tijdens de International Blues Challenge in Memphis. Onder meer de Amerikaanse bluesheld Walter Trout was gecharmeerd door hun optreden, en zodoende staat Harlem Lake in zijn voorprogramma in 013.

De roots van de band liggen in de bluesmuziek maar door de invloeden van o.a. Joe Bonamassa en Tedeschi Trucks Band is hun geluid verbreed tot een stevige bluesrock sound met een vleugje soul en americana. Zij zoeken de randen op van de blues en zijn met hun jonge leeftijd een frisse aanwinst voor dit aloude genre. Desalniettemin doen ze de blues eer aan en schuwen niet om ook op een popfestival te laten horen waar ze vandaan komen.

Meer info:

https://groovetown.nl/harlemlake/

https://www.facebook.com/harlemlakeband

 

PHILLIP KROONENBERG
Zaterdag 30 oktober 2021 van 17:00 – 18:45

Philip Kroonenberg, een man met legendarische status. De twee bekendste bands waarin hij heeft gezeten zijn de nu weer actieve Freelance Band en Personnel die hij begon met collega singer-songwriter Ad Vanderveen. Vanaf midden jaren negentig kunnen we spreken van een solocarrière van Kroonenberg, die hij met vier verschillende bands (*) voortzet tot op de dag van vandaag. Met het emotioneel diepgaande album Some More Time debuteert de veteraan glorieus op het Excelsior Recordings label.

Meer info:

http://philipkroonenberg.com/

 

THE MATT PROJECT (IT/USA)
Zaterdag 30 oktober 2021 van 20:00 – 21:45

The Matt Project is internationaal bekend, met verschillende liveshows in heel Europa en in New York, in de legendarische club “The Bitter End” (vaak aanwezig als headliners tijdens de weekenden), maar ook met samenwerkingen van het kaliber Steve Greenwell (producer van Joss Stone), Renee Neufville (RH Factor), Will Lee (CBS Orchestra), Frank McComb en anderen. Sinds multi-instrumentalist-zanger Jury Magliolo zich aansloot bij de band gaat het helemaal als een speer. Magliolo werdf derde op X-Factor 2009, en hij opende concerten voor Jamiroquai, Alicia Keys en vele anderen.

Meer info:

https://www.themattproject.com/

https://www.facebook.com/themattproject2014/

 

JEFFREY HALFORD & THE HEALERS (USA)

Zondag 31 oktober 2021 van 14:30 – 16:15

De Californische gitarist en singer-songwriter Jeffrey Halford maakt samen met zijn band The Healers trefzekere melodieuze bluesy rootsrock. Halford staat bekend om zijn effectieve muziek waarbij melodie en emotie centraal staat. Filmische teksten en messcherpe gitaarlicks maken het geheel compleet tot de ideale soundtrack van een mooie roadmovie.

Jeffrey Halford

Met het venijnige en tegelijkertijd uitgebalanceerde soul-blues-album Rainmaker en het eenvoudigere en groovy achtste album Lo-Fi Dreams maakte Halford een comeback in de scene. Halford mag grote artiesten met wie hij eerder het podium deelde, zoals Taj Mahal, Los Lobos, Etta James, The Radiators, Robert Earl Keen, John Hammond, Augie Meyers, Dave Alvin en Chuck Prophet tot zijn fans noemen!

Meer info:

https://sunvalleyrecords.com/band/jeffrey-halford

https://www.facebook.com/jeffreyhalfordandthehealers/

https://youtu.be/fKh2wHYhmWo

https://youtu.be/7AwfOuPwsVI

BARRELHOUSE

Zondag 31 oktober 2021 van 17:00 – 18:45

Zangeres Tineke Schoemaker weet er wel weg mee, ze zingt met grote vanzelfsprekendheid een vurige blues, fel getimed, of een ontroerend klein nummer, met haar prachtige doorleefde stem. De essentie van de blues is een stem en een gitaar, voor Barrelhouse is dat een stem en een band, opwindend elektrisch of intiem akoestisch, maar altijd vervuld van liefde voor de blues.

In 2019 bestond Barrelhouse 45 jaar, reden voor Munich Records/V2 om alle albums van Barrelhouse op cd uit te brengen: The Complete Album Collection. In 2020 kregen ze voor de Box een Edison.

Meer info:

http://www.barrelhouse.nl/

https://www.facebook.com/barrelhouse.nl/

https://youtu.be/W85lhfNZH2E

https://youtu.be/A6R-P_kejJI

STEVEN TROCH BAND (BE)

Zondag 31 oktober 2021 van 19:30 – 21:15

Hohner ambassadeur Steven Troch is een muzikaal polyglot, hij zingt zoals hij het meent, blaast bad-ass-harmonica en schrijft zijn eigen songs. Deze winnaar van twee internationale harmonica wedstrijden haalt zijn inspiratie van de oude bluesmasters en muzikanten zoals Gary Primich, William Clarke, Steve Baker en Joe Filisko. Steven omhelst de opwindende akoestische en versterkte bluessounds van Chicago en combineert ze met verschillende invloeden waar hij altijd nog een persoonlijke touch aan toevoegt. Hij verbaasde critici en publiek met zijn rechttoe rechtaan muziek en wordt opgemerkt voor zijn eigen interpretaties van bluesmateriaal. Hij heeft verschillende internationale artiesten begeleid (Gene Taylor, Ina Forsman, Rene Trossman, Roland, James Harman, Bill Sheffield, enz.) en speelde harmonica op meer dan 15 albums.

Zijn nieuwe groep, simpelweg “Steven Troch Band”, bestaat uit topmuzikanten en samen zetten ze een dijk van een sound neer. Het is rootsmuziek vanuit een klassiek uitgangspunt maar daar wordt vervolgens wel een heel originele draai aangegeven. Gitarist Matt T Mahony durft met zijn spel buiten het geijkte bluesstramien gaan, Liesbeth Sprangers legt de vetste bas grooves neer en drummer Bernd Coene schudt een variatie aan solide ritmes uit zijn polsen. Zonder twijfel maakt Steven Troch Band deel uit van de Europese bluestop.

Meer info:

http://www.steventrochband.com/

www.facebook.com/steventrochharmonica/

https://youtu.be/q0gDeEA_vS0

https://youtu.be/hplQURhIPIs

https://youtu.be/4nYBAMG0_QE

 

 

 

Datum

okt 29 - 31 2021
Expired!

Tijd

20:00 - 23:50
Categorie

Laat uw antwoord achter